Invitatie la Pichetare-26 mai, ora 9, Parlament

16. 1. 19. 4. 10. 9. 5. 7. 11.. 3..

22.05.2009
Asociatia “Cutu, cutu”, Asociatia pentru protectia animalelor “Robi”, Asociatia “Ia-ma acasa”, Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara “Caleidoscop”, Asociatia “Nu mai esti singur”, Fundatia “Doggie-Dog”, Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor si Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor
va invita

Marti, 26 mai 2009, ora 9.00, la PICHETARE

Scopul: Urgentarea dezbaterii si adoptarea proiectului legislativ de modificare a OUG 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan ce prevede obligativitatea construirii de adaposturi pentru caini, pisici si animale mari, Sterilizarea si Returnarea animalelor fara stapan, identificarea, inregistrarea, sterilizarea animalelor cu stapan.

Locatie: Bucuresti, Parlament, intrarea Camerei Deputatilor, str. Izvor, nr. 2-4, sector 5 (in Parcul Izvor)

Proiectul legislativ a fost adoptat in unanimitate de catre Senatul Romaniei in decembrie 2007, insa de atunci este „blocat” la Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor, iar motivatia oficiala este ca “exista alte urgente”. Realitatea: unii primari fac presiuni pentru neadoptarea acestui proiect pledand pentru revenirea la eutanasie iar altii pentru colectarea si mentinerea tuturor animalelor in lagarele de exterminare ale primariilor.

Nu uitati: Legea este singura “umbrela” ce ajuta TOATE animalele fara stapan. Este singura cale de rezolvare definitiva a situatiei animalelor fara stapan!

Daca nu mai doriti sa vedeti caini schingiuiti pe strazi si in lagarele primariilor ce functioneaza deseori prin “legi” proprii, ilegale, va rugam sa participati la aceasta actiune!

PREZENTA dumneavoastra intr-un numar cat mai mare este EXTREM DE IMPORTANTA.

Va rugam sa trimiteti invitatia mai departe.

Obs. Imaginile reprezinta pichetari 2008. Pichetarea Guvernului din 8 iunie 2008 a dat roade, in sensul ca ulterior ei si darii in judecata a Guvernului, s-au adoptat Normele de aplicare la Legea de protectie a animalelor 9/2008 si din acel moment legea a putut fi pusa in aplicare.

AtaşamentMărime
3..jpg1.19 MO