Audienta cu Directorul General al Politiei locale sector 5, bogdan georgescu, o insulta la adresa ONG-urilor si a iubitorilor de animale.

di-MZ64

9 iulie 2012

Audienta cu Directorul General al Politiei locale sector 5, bogdan georgescu, o insulta la adresa ONG-urilor si a iubitorilor de animale.

Actiunile din ultima vreme ale echipei de comando-gunoieri-hingheri ai ADP-ului sector 5 Bucuresti, coordonata, inca nu e clar, daca de fratele primarului "goagal", dar avand, si asta GARANTAT 100%, totala protectie si acoperire din partea directorului general al Politiei locale s5, bogdan georgescu, protectie la umbra careia actiunile de hingeriada ale guerillei vanghelesti au ajuns deja la nivelul incalcarii legii pentru drepturile si protectia animalelor, m-au determinat sa ma implic cumva si sa intru pe fir in incercarea de a afla direct de la sursa, adica de la Primarul "care este", ce se petrece in sectorul 5 al Capitalei, ce sunt aceste actiuni ale ADP-ului de strangere a cainilor, ce se petrece cu acesti caini dupa ce sunt capturati, in ce fel si cu ce autovehicule sunt transportati, UNDE SUNT TRANSPORTATI mare parte dintre ei, ce se intampla cu o parte dintre animalele prinse, care dupa spusele multor protectori, acestea nu ajung la adaposturile binecunoscute, adica Palladdy si Mihailesti, si nici macar la mai noul adapost de la Uzunu.

Au fost semnalate numeroase cazuri, in care caini foarte cunoscuti si ingrijiti de iubitorii de animale, dupa ce au fost ridicati cu ocazia raidurilor hingherilor vanghelisti, au disparut fara urma.

Chiar eu am am trait o astfel de situatie nefericita, fiind unul dintre cei care avand sub monitorizare o catelusa aflata in Piata Rahova, foarte cunoscuta de multa lume care vine in piata la cumparaturi sau persoane care lucreaza in piata, si care a fost ridicata de hingherii ADP-ului sector 5 in data de 25 iunie orele 10:30 dimineata, si care a fost apoi abandonata pur si simplu pe campul imens de la Vitan-Barzesti, in spatele Hotelului Rin Grand, undeva dupa serele Berceni, inspre complexul imobiliar Confort City si Protan. Detalii si foto le puteti afla intrand prin contul de facebook, daca aveti, aici: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150875866722624.398607.699687...

In consecinta, m-am prezentat in data de luni 2 Iulie a.c. la Primaria sectorului 5, cu o scrisoare din partea reprezentatilor Federatiei pentru Protectia Animalelor si a Mediului, a voluntarilor independenti din protectia animalelor si membri ai societatii civile, in care ceream urgent o audienta la Primarul vanghelie pentru a dezbate probleme grave privind protectia animalelor prin incalcarea legislatiei actuale de protectie a acestora si savarsirea de rele tratamente si cruzime. Totodata se preciza in scrisoare ca doream sa venim in sprijinul actiunilor intreprinse de catre Primarie, cu propuneri eficiente privind gestionarea cainilor cu si fara stapani, dar si cu aport activ din partea voluntarilor de pe raza sectorului 5. In fapt, speram cumva intro viitoare colaborare pozitiva si constructiva privind gestionarea cainilor fara stapan din s5.

De la biroul Relatii cu Publicul am fost instiintat ca Primarul vanghelie nu mai acorda audiente, si asta pe termen nedeterminat(!!?) Acesta a fost raspunsul functionarei de la biroul PR, iar la remarca mea ca nu pot sa mai astept inca 4 ani pina la urmatoarele alegeri, cand probabil "primarul care este", va catadicsi sa mai primeasca cetateni sau organizatii in audienta, dna functionara a zimbit la mine, si mi-a spus ca pentru problema respectiva responsabil ar fi dl Director General al Politiei Locale sector 5, numitul bogdan georgescu, care are biroul chiar in Primaria s5. In lipsa de alta varianta mai buna, pentru a putea totusi discuta cu cineva din Primaria s5, am acceptat si astfel am capatat programare pentru data de 5 iunie ora 12:50.

Pe data de 5 iunie ora 12:50 ne-am prezentat in fata birorului Dir Gen bogdan georgescu, eu impreuna cu dna Mariana Beck. Amandoi venisem cu speranta comuna ca vom reusi sa aflam raspunsuri importante macar la o parte din lunga noastra lista cu intrebari, despre activitatea de hingherit a lui vanghelie in sectorul 5.

Din acest moment incepe "distractia"! La usa numitului bogdan georgescu, la ora 12:50 erau deja vreo 10 persoane care asteptau. Ne-am aliniat si noi cuminti in asteptare, dupa ce ne-am semnalat prezenta la dra secretara. Pe un hol stramt, aproape fara aerisire sau ventilatie, pe o canicula de ora de varf, in picioare si fara nici un scaun, stateam cu totii, copii, adulti si batrani. Nimeni nu a iesit din biroul Dir. Gen. sa ofere un scaun macar persoanelor in varsta sau copiilor. Cand ne-a venit randul, deja se facuse aproape ora 14. Am trecut peste acest aspect neplacut si am intrat cu speranta in suflet ca vom reusi sa avem o discutie amicala si constructiva cu ditamai functionarul public, adica Directorul General al Politiei Locale s5, la urma urmei o functie de baza si cu greutate in Primarie. Speram sa gasim o persoana civilizata si deschisa dialogului. Ei bine, n-a fost sa fie asa, surprizele se vor tine lant!

Oameni buni, dragi prieteni din protectia animalelor, va rog sa ma credeti cand va marturisesc ca, nicio clipa nu mi-am inchipuit ca audienta programata la cabinetul Directorului General al Politiei locale sector 5, ar putea deveni o experienta care sa-mi produca atata dezgust incat senzatia de greata si voma provocata cu aceasta ocazie sa ma urmareasca tot restul zilei, ba mai mult, am plecat atat de indignat, incat am ramas mult timp cu imaginea in minte a fetei acestui individ, si cu dorinta puternica de a-i bushi si stalci moaca.

Cand am intrat in birou la invitatia secretarei, am dat de un individ la vreo 35 de ani cu figura tipica de ghiertzoi de Rahova, avand o atitudine acra si constipata. Statea plin de importanta cocotat pe un scaun din acelea tip prezidential. In timp ce intram si inaintam spre masa la care se lafaia personajul, acesta ne-a aruncat o privire in fuga, cu multa flegma si dispret. Si ca dispretul sa fie clar, in timpul in care dna Beck ne prezenta si incerca sa deschida conversatia, explicand motivul prezentei noastre acolo, mantzocarul deja isi intorsese privirea de la noi si devenise foarte preocupat de telecomanda pe care o tinea in mana dreapta si cu care regla televizorul, ba mai tare ba mai incet, de parca in audienta la el venise televizorul si nu noi, iar in acelasi timp cu stanga butona telefonul mobil la care continua, fara sa fie stingherit de prezenta noastra, sa vorbeasca cu cineva la capatul celalalt, vadit deranjat de faptul ca trebuia ca din cauza noastra sa renunte la televizor si la conversatia de pe mobil. In cele din urma ne-a facut semn sa ne asezam la masa de lucru, si cu toata canicula de afara, nu a fost in stare sa ne intrebe daca dorim cumva un pahar cu apa, fie ea si apa chioara de la chiuveta.

Pe scurt, va prezint lista cu intrebari la care solicitam raspunsuri:

-Daca ADP sector 5 are autorizatie sa prinda caini fara stapan si de catre cine a fost emisa?
-Hotararea de consiliu in baza careia prindeti cainii fara stapan din sectorul 5?
-In baza caror legi prindeti si transportati caini la ASPA ?
-Daca este adevarat ca fratele domnului primar Vanghelie a infiintat un serviciu de prindere si de transport al cainilor fara stapan in cadrul sectorului 5, in afara ADP. Cum se numeste acest serviciu, ce tip de organizatie este si cine sunt persoanele din conducerea sa?
-Ce buget aveti alocat pentru serviciul de prindere si transport al cainilor ?
-Daca exista un protocol scris si semnat cu Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor. Va rugam sa ne puneti la dispozitie acest protocol.
-Ce instrumente folositi pentru prindere?
-Ce scolarizare (ce cursuri) au lucratorii ADP in directia prinderii si capturarii cainilor ?
-Va rugam sa ne spuneti cati oameni participa la serviciul de capturare si de transport in cadrul ADP (conducere auto, prindere, etc)
-Cate masini ADP folositi in timpul prinderii si transportarii cainilor, daca sunt inmatriculate si ce numere de inmatriculare au?
-Daca masinile cu care transportati cainii sunt autorizate de catre DSV pentru acest tip de transport?
-Va rugam sa ne spuneti ce dotare au masinile implicate in transportul cainilor si daca au ventilatie?
-Daca masina B 07 ZOS apartine ADP si este folosita in scopul transportarii cainilor?
-Daca aveti cunostinta ca reteritorializarea este permisa in baza HCGMB 243/2009?

si in final urma intrebarea cea mai importanta si cea mai grava:

-Aveti cunostinta de faptul ca angajatii primariei care sunt insarcinati cu prinderea cainilor de pe strazi, au savarsit acte de cruzime fata de acestia si i-au aruncat pe campurile din jurul Capitalei, in loc sa-i predea la adaposturile Primariei Generale? Aici urmand sa vin personal cu dovezi si marturii intr-un astfel de caz pe care vi l-am relatat zilele trecute.

Va prezint mai jos o parte din conversatia avuta cu bogdan georgescu, este un scurt extras, dar cel mai relevant si important din intalnirea avuta in biroul acestuia:

min 2:45
............................................................................
Dna Beck: Da' de ce sunteti asa de..?
b.georgescu: Va spun acum, orasul este plin de caini, si dvs. si asociatiile astea (!?) faceti o gramada de presiune ca acesti cainii sa ramana pe strada... au fost muscati o gramada de copii......
.............................................................................
Dna Beck: dvs nu aveti nici cea mai mica informatie dupa cum puneti problema... de zece ani se omoara cainii..si e plin de caini pe strazi, oare de ce?
b. georgescu:........................ dvs asociatiile mancati banii statului pt tot felul de...
A. Ghazarian: sustineti oficial aceste afirmatii? in momentul acesta va putem acuza de afirmatii mincinoase....
.............................................................................

Din acest moment discutia nu mai putut fi una amiabila si deschisa. Acest lucru il veti putea consta si dvs ascultand (va ofer surpriza emisiunii !!!) inregistrarea acestei intalniri, pe care o veti gasi atasata in acest e-mail. Inregistrarea a fost facuta cu telefonul mobil si din pacate tehnic nu este foarte buna calitativ. In fundal se aude vocea individului de multe ori neinteligibil, iar din cauza ca tonul discutiei nu a mai fost unul ponderat, asta din momentul in care am fost acuzati de individ ca am luat bani de la stat, s-a vorbit de multe ori peste vocea celuilalt. Singuri va puteti da seama ca nu din cauza noastra ci din cauza ca individul ne-a provocat si enervat teribil cu acuzatiile neprobate facute la adresa iubitorilor de animale. Mai mult, am avut chiar sentimentul inca de la intrarea noastra, ca acesta ne-a privit si considerat ca pe niste infractori ordinari din protectia animalelor.

De la inceput si pina la sfarsitul intrevederii avute, directorul general al politiei s5 a fost arogant si ostil in afirmatii si in modul de exprimare. Extrem de refractar la orice intrebare pusa de noi acesta a repetat ca o moara stricata ca sa-i facem solicitare inscrisa ca sa ne raspunda. Ca si cum noi am venit in audienta ca sa aflam de la el nu ce ne durea pe noi si iubitorii de animale din s5, ci sa aflam ca puteam sa-i trimitem inscris doleantele si intrebarile noastre pentru a primi raspunsuri!!! A fost evident ca nu a dorit sa aiba un dialog cu noi, nu a vrut sa ne raspunda la nici o intrebare, probabil pentru ca nu stia sa raspunda la nimic, se vedea ca era in afara subiectului si a dorit sa-si camufleze astfel absoluta nepricepere si totala ignoranta, in fapt, totala sa necunoastere a legislatiei de protectia animalelor si legislatia de gestionarea cainilor fara stapan.

Cel mai evident aspect relevat de noi pe intreaga perioada de timp petrecuta in biroul individului, in cele aproape 10 minute in care am incercat sa avem o discutie cu el, este faptul ca directorul general al Politiei locale sector 5, bogdan georgescu, nu a putut nicio clipa sa-si disimuleze ura si dispretul total care le are fata de animalele strazi, fata de ONG-uri si fata de iubitorii de animale.

Consideram ca este foarte periculos ca un astfel de individ sa se afle intr-un post ce implica autoritate si putere. O astfel de persoana, cu prejudecati si puternice resentimente exprimate pe fata contra animalelor strazii, contra organizatiilor de protectia animalelor, si in general, contra a tot ceea ce inseamna protectia animalelor, reprezinta in opinia noastra UN ADEVARAT PERICOL pentru oameni si animale.

Din toata tentativa de discutie avuta cu numitul bogdan georgescu, directorul general al Politiei locale s5, de la care nu am reusit sa obtinem nici un raspuns verbal si concret la intrebarile noastre, am realizat urmatoarele 2 concluzii a le lui personale:

1) ONG-urile au primit si mancat degeaba bani de la stat, iar cainii sunt pe strazi din cauza lor si musca copiii.
2) Politia locala s5 are un singur obiectiv si obligatie cu privire la gestionarea cainilor fara stapan din s5, si anume, sa-i elimine definitiv pe toti, iar in plus, pentru ca actiunea sa fie un mare succes al politiei locale, ar urma sa si imprejmuiasca cu garduri intreg sectorul 5 daca va fi nevoie.

Am plecat scarbiti si dezgutati de audienta avuta cu acesta, ne-am ridicat si am iesit intorcandu-i spatele fara sa-l mai salutam de plecare.

Ne-am exprimat si noi in acest mod, dispretul nostru fata de acest limbric!

Au consemnat pentru dvs,
Maria Beck si Avedis Ghazarian

08 Iulie, 2012
___________________________________________

PS: cautand pe internet date si poze despre bogdan georgescu am gasit un link foarte interesant din care am extras un fragment, cititi si va puteti face si dvs o imagine in plus in privinta acestui personaj trist:

din blogul lui Catalin Stochita, fost candidat independent la Primaria sector 5:

"Sambata 21 aprilie 2012 mi-am schimbat tot programul de campanie si mi-am petrecut toata ziua la Sectia 14 Politie, la Politia Locala si la firma de salubritate, incercand sa dau de urmele cortului dar se pare ca lui Vanghelie si Georgescu - directorul Politiei Locale Sector 5 sunt mai “bine acoperiti” decat sefii lor.

Aici se impune o mica paranteza pentru ca poreclele lui Bogdan Georgescu sunt de "can-can" si sunt o dovada ca poporul din Sectorul 5 nu si-a pierdut umorul. Unul din numele de alint este "Frizeru" pentru ca este patronul unui "lant de frizerii"-"hair style salon" din Sectorul 5 si se pare ca este locul preferat al multor cetateni care au treaba cu diverse autorizatii emise de Primaria Sector 5. Alta porecla mai sugestiva este Ciordescu- "tatal hotilor", nick-name pe care nu mai are sens sa il mai comentez. Dar cand te gandesti ca Vanghelie visa sa candideze la Primaria Capitalei si sa ii lase locul de la Primaria Sector 5 mostenire lui Bogdan Georgescu te apuca groaza."

aici gasiti linkul respectiv: http://catalinstochita.blogspot.ro/2012/04/jurnal-de-campanie-in-sectoru...

AttachmentsAudienta-georgescu-Record000.mp3 Download AllDelete ReplyReply ForwardSpamMovePrint Actions NextPrevious