"Sa nu ucizi ... "

Astazi pilotul Adrian Iovan a murit ca un erou incercand sa salveze o viata de om bolnav, intr-o cursa contracronometru, pentru transplant, alaturi de o echipa de medici care se duceau să preleveze ficatul unui donator aflat în moarte cerebrală. Din cauza cetei avionul medical a givrat, a pierdut inaltime si a pierdut un motor. Pilotul Iovan a fost preocupat sa mentina avionul "cat sa nu se faca cu totii praf". Avionul a aterizat fortat dar pilotul a murit prins intre fiarele avionului. Cateva persoane de la bord insa au scapat cu cateva rani."Datorita lui suntem in viata", au declarat supravietuitorii.

Pentru multi oameni, moartea pilotului pare emblematica. Adrian Iovan a impuscat mortal in 2005 un hot care intrase in caminul conjugal din cartierul Primaverii. Dupa o ancheta rasunatoare, Adrian Iovan a fost absolvit de orice vina, anchetatorii apreciind ca pilotul a fost in legitima aparare. In 2012 a impuscat mortal un caine maidanez în Otopeni. A fost reclamat la Poliţie de către o vecină care a văzut incidentul. Pilotul a riscat cativa ani de inchisoare si a revoltat o tara:

"A intrat acolo cu maşina, a scos pistolul pe geam şi a tras. Am văzut întreaga scenă şi am ţipat la el. Probabil că dacă nu ţipam i-ar fi omorât şi pe ceilalţi doi câini care erau acolo. A plecat imediat cu maşina".

Iubitorii de animale ne-au reclamat chiar in mai multe randuri ca Adrian Iovan ameninta maidanezii cu pistolul si cereau sprijinul.

Asteapta oare Dumnezeu candva la cotitura? L-ar fi sprijinit oare Dumnezeu mai mult si pilotul ar fi fost in viata acum, daca ar fi pretuit viata mai mult? Daca n-ar fi folosit pistolul atat de usor? Daca ar fi considerat viata un miracol de care n-ai voie sa te atingi? Omul nu poate crea nici macar un tantar, daramite un om sau un caine. "E mare pacat sa ucizi un caine" spun vorbe din batrani si anumiti parinti ai bisericii.

Ramane aspectul etic. Cazul Iovan este cutremurator si ne invita pe toti deopotriva la reculegere si la meditatie. Are omul oare dreptul sa ia viata unei fapturi, indiferent de ce rang ar fi ea?

pres. Marcela Pisla
20.01.2014

http://accesdirect.a1.ro/necenzurat/Adrian-Iovan-acuzat-de-o-vecina-ca-a...
http://www.kanald.ro/multimedia/adrian-iovan-neaga-ca-ar-fi-impuscat-mor...