Final de Petexpo

Astazi a fost ultima zi de Petexpo. La expozitie au venit foarte multi vizitatori si in ultima zi. Multi dintre ei ne erau cunoscuti, caci in Bucuresti interactionam foarte mult iubitorii de animale intre noi.

Ieri si astazi am reusit sa dam in adoptie o pisicuta adulta si patru caini de varsta si talie mica, adusi la targ de iubitori de animale cu care colaboram. Doamna Julieta, care a venit cu doi caini adulti carora le-a murit stapanul de Paste, nu a reusit sa le gaseasca stapani si a plecat de la Petexpo in lacrimi. De tinut, nu le mai poate tine caci mai are doi pe-ai dansei si vecinii fac deja reclamatii.

Pe parcursul expozitiei am interactionat cu producatorii de hrana umeda si uscata, care ne-au prezentat diverse sortimente, bio, cu si fara legume, mai ieftine si mai scumpe, la care au oferit si mostre gratuite cu generozitate.

Cu aceasta ocazie am vazit si ultimile "tendinte" in custi, fie pentru caini, fie pentru pisici. Am vazut casutele pentru caini, cu ferestre, balcon si cu anexe pentru intemperii, sau custi pentru transport ori capcana. Dogpro ne-a oferit cu multa amabilitate o cusca noua pe care sa o imprumutam mai departe tuturor iubitorilor de animale care au nevoie sa transporte in masinile lor caini la tratament, la sterilizare sau in alte localitati. De asemenea, ne-a anuntat ca si Dogpro va incepe cat de curand un program de inchiriere a custillor sale, caci nu toti cei care au nevoie de custi isi pot permite sa le cumpere. Am vazut si ultimile tendinte in custile de transport pentru pisicute la Dogpro, si anume custi micute din plasa, de marimea celor traditionale din plastic. Pe langa acestea, www.dogpro.ro ofera crose (500 lei/buc), custi-capcana pentru pisici (700 lei/buc), maturi cu lopetele si cu coada lunga pentru strans dupa caini, etc.

O persoana venise la targ cu ...un sarpe constrictor, pe care dorea ...sa il doneze. Sarpele avea deja 2 m din 8 posibili si devenise cam greu de stapanit. In cele din urma, a fost preluat de o firma expozanta care oferea terarii, soparle si alte animale de acest gen.

Organizatiile pentru protectia animalelor prezente au oferit flyere legate de activitatea lor si continand mesaje educative. Cele trei adaposturi prezente au oferit spre adoptie caini si pisici "din belsug".

Ne pare rau ca nu am putut fi prezenti din prima zi la targ si nici nu ne-am putut organiza "in forta" , cu mai multe animale si mai multi voluntari, din cauza sedintei de vineri de la primarie si a proiectelor aprobate de aceasta, care au starnit rumoare si la targ. Oamenii au cerut detalii despre cum anume se va desfasura sterilizarea cainilor cu stapan si cum anume vor fi ei controlati. De asemenea, si-au manifestat dezaprobarea privind atitudinea primariei fata de hranirea maidanezilor.

Targul a fost intotdeauna un prilej de noi prietenii si de schimb de telefoane. Pentru noi a fost important sa participam.
Multumim Petexpo ! Multumim pentru standul gratuit, pentru flyerele educative distribuite si pentru animalele adoptate. Multumim organizatorilor !

pres. Marcela Pisla

02.06.2013