Dreptul la replica referitor la cazul copilului muscat de caini in parcul IOR

Dreptul la replica referitor la cazul copilului muscat de caini in parcul IOR

-Asociatia “Cutu, cutu” este o “campioana” la adoptia cainilor fara stapan, fiind singura organizatie din Romania care a angajat cu carte de munca o persoana care sa caute stapani cainilor fara stapan. Asociatia a gasit stapani pentru cca.3000 de caini si pisici in curti si apartamente, toti dati numai in Romania si cu contract de adoptie. Detinem “un metru liniar” de contracte de adoptie si va invitam sa-l verificati. Prin adoptii am retras cainii de pe strazi, protejand populatia de foarte multe muscaturi.

-Asociatia “Cutu,cutu” a dus la sterilizare separat de ASPA circa 2000 de caini. Prin colaborare cu ASPA am mai determinat sterilizarea a inca 2400 de caini. ASPA ne-a spus clar in 2008 ca nu sterilizeaza nici un caine daca noi organizatiile nu semnam ca-i adoptam/returnam. Se stia foarte bine ca nu avem adaposturi iar returnarea era efectuata la un loc de catre masinile noastre si de catre cele ale primariei (Dacia Papuc). Cainii cu reclamatii erau retinuti la ASPA, se eliberau doar cei fara reclamatii, iar noi luam toti cainii pe care ni-i dadea ASPA (nu ii alegeam). “Adoptia” era o formalitate acceptata de comun acord cu primaria si organizatiile in perioada august 2008 - iunie 2009, pe fond de vid legislativ. In conditiile in care nici o lege nu ne obliga la sterilizare si efectuam sterilizarea din proprie initiativa, (Stefanestiul de ex. nu si-a sterilizat niciodata cainii), Bucurestiul a dat dovada de multa responsabilitate etica si de protejare a cetatenilor de muscaturi. Exista Hotararea de Guvern nr. 994/2004, art. 17, care ne permitea sa returnam cainii. Asociatia a returnat caini numai din septembrie 2008 si pana in iunie 2009. Dupa aceea am mai adoptat un singur caine de la ASPA, si anume in anul 2010, caine care acum are stapani. Din 2009 si pana acum nu am luat caini de la ASPA!!! Suntem pe “Lista neagra” a ONG-urilor in mod abuziv. Conducerea ASPA doreste sa loveasca in imaginea noastra deoarece am depus multe plangeri penale la politie si parchet impotriva ei, am depus multe reclamatii la primarie si pentru ca in permanenta am transmis opiniei publice fraudele care au loc la ASPA, regizate de catre actuala conducere.

-Pentru activitatea de returnare am primit si felicitari de la ASPA (atasam documentul de felicitare). La randul sau, Primarul General ne multumea si el la sedinte ca eliberam bazele si cream loc sa aducem alti maidanezi la sterilizat. Dumnealui considera la acea ora ca ONG-urile care nu semnau protocolul de “adoptie” cu ASPA sunt iresponsabile si “nu fac nimic” (lucru evident, fals, deoarece organizatiile aveau si fara a colabora cu ASPA, in conditii de risc, foarte multa treaba). In iunie 2009 ne-am retras din program din proprie initiativa! ASPA nu a dorit sa respecte HCGMB 243/2009, emisa in iunie 2009, si care prevedea la art. 7 ca sa returneze si ASPA, pe numele sau si alaturi de ONG-uri si de persoane fizice. ASPA nu returna, dorind in continuare doar “sa scoata castele din foc cu mana altora”, iar in caz de muscaturi, “sa fie aratati altii cu degetul”. In mod evident ASPA primea 1 milion de euro la buget, nu noi. Ea trebuia sa gestioneze totul, si muscaturile! Noi nu am primit NICI UN LEU de la primaria generala vreodata.

-O catea fata in 7 generatii ea si puii ei, care cresc, conform statisticii medicilor veterinari, 4372 de caini. Prin “adoptia” celor 2400 de caini, daca jumatate erau femele, ASOCIATIA “CUTU, CUTU” A CONTRIBUIT CA SA NU SE MAI NASCA IN BUCURESTI 1200x4372 CAINI = 4 MILIOANE CAINI !!! Care ar fi Muscat!

-Foarte multi caini din acel lot au fost mediazati de catre asociatie, spre adoptie, multi gasindu-si stapani pe cand erau inca la hingheri (oamenii adusi de noi au adoptat si caini fara un ochi). Alti caini au fost adoptati, gratie demersurilor asociatiei, dupa ce au fost returnati, beneficiind si de sprijinul protectorilor de zona, cu care a existat o colaborare deosebit de stransa. Circa 5 ore/zi vorbeam cu ei numai la telefon! Fara a mai pomeni de sedinte, de mitinguri, de actiuni comune la veterinar pentru tratamente, la televiziuni pentru adoptie, in ziare, pe diverse site-uri specializate si mai ales pe site-ul nostru. Suntem singurul ONG care in 2008 a imaginat rubrici speciale de adoptie pe site precum “Caini de la hingheri”, “Caini de pe strada”, “Caini cu reclamatii”, “Caini din refugii”, “Caini cu nevoi speciale”, “Animale tinute contracost”:
http://www.cutu-cutu.ro/content/adoptii-din-centre

-Dorim ca populatia si mass-media sa ne multumeasca si mass-media sa isi ceara scuze pentru ca a incercat sa induca opiniei publice ca Asociatia “Cutu, cutu” este o organizatie iresponsabila, ASPA facand un efort deosebit sa prinda cainii, iar noi, asociatia, batandu-ne joc de munca ASPA si abandonandu-i la loc!

-Cazul copilului muscat din IOR a fost mediatizat cu obstinatie si dupa un scenariu bine ticluit. Desi in aceste zile in toata tara au fost sute sau poate mii de muscaturi, s-a vorbit numai despre cazul IOR. “Scenariul” a fost realizat de catre hingheri si de catre structuri corupte. Dupa 3 zile, iata si bomba, s-a descoperit, evident…ca maidanezul era al Asociatiei “Cutu, cutu”. Dupa cum vom mai auzi in zilele urmatoare, si de alti catei muscaciosi, toti, evident, fiind ai … Asoc. “Cutu, cutu”!

Aceasta campanie de denigrare are rolul sa tina deoparte oamenii de adevarul care iata, iese la iveala, zilele acestea. Si anume, PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE a transmis urmatorul raspuns asociatiei noastre:

-In cazul cu copilul mort in septembrie 2013, Parchetul s-a autosesizat deschizand un dosar pentru “omor din culpa”. Din dosarul pentru “omor din culpa” s-a disjuns un dosar cu fraude ASPA.

-in urma analizarii dosarelor ASPA (care au fost sigilate si preluate de Parchet dupa o descindere in forta), s-a descoperit o frauda de un million de euro

-ASPA a incheiat in septembrie contracte cu 3 firme de hingheri privati, fiecare firma primind de la ASPA suma de 2.446.000 lei fara TVA, in conditiile in care firmele aveau 2 oameni angajati si era imposibil sa prinda atatia caini

-pentru fiecare caine prins hingherii privati primesc 229 lei, suma nejustificata

-firmele nu aveau cuvantul “caini" in obiectul de activitate ci doar “consultanta in afaceri”, aspect ilegal

-Bancescu Razvan are doar liceul, a fost controlor de bilete si a venit prin detasare de la RATB ca “referent”. Directorul general si finul primarului Oprescu l-a numit ulterior prin decizia nr. 38/11.06.2013 ca “director adjunct” desi legea interzice ca o persoana cu liceul sa conduca persoane cu studii superioare de specialitate

-cei trei “directori” au achizitionat 3 Dacii Duster pentru transportul lor personal. Legea permitea doar achizitia masinilor pentru transport caini” (“ele nefiind vreodata folosite la transportul cainilor”, dupa cum se precizeaza in raspunsul Parchetului.)

-Cazul conducerii ASPA a fost declinat catre DNA, existand o paguba mai mare de 1 milion euro:
http://www.cutu-cutu.ro/content/frauda-de-un-milion-de-euro-la-aspa

Iata ce nu vrea sa se stie Razvan Bancescu! Faceti un efort si prezentati adevarul. Adevarul va elibera strazile de caini. Daca dv mass media continuati sa va prefaceti ca nu vedeti adevarul, veti avea constiinta incarcata ca faceti mult rau acestui popor.

Va multumim.

Asoc. “Cutu, cutu”
Pres. Pisla Marcela
asociatia_cutu_cutu3@yahoo.com, www.cutu-cutu.ro,
tel. 0766251158, 0720798273, 0741058632

04.04.2014

AttachmentSize
multumirile ASPA pentru returnarea cainilor.JPG119.94 KB