Asociatia “Cutu, cutu”colaboreaza cu protectorii de zona

fii alaturi de noi

25.11.2008
Asociatia “Cutu, cutu”colaboreaza cu protectorii de zona

In Bucuresti sunt in jur de 30.000 de caini fara stapan. Acesti caini nu pot fi dusi in adaposturi atat de mari, unde costurile sunt enorme. In acest caz, de ei au grija “protectorii de zona”.
Protectorii de zona sunt cei care monitorizeaza cainii si pisicile fara stapan dintr-un anumit perimetru geografic compus din una sau mai multe strazi, ori portiuni ale acestora, incluzand spatiile virane, parcarile, parcurile, institutiile, etc.
In general, protectorii de zona sunt cei care asigura mancarea acestor animale, dar, in acceptiune mai larga, protectorii de zona sunt si cei care monitorizeaza starea de sanatate a acelor animale, agresivitatea, daca sunt sterilizate si vaccinate.

Asociatia “Cutu, cutu” colaboreaza cu protectorii de zona in conditiile in care aceastia isi asuma raspunderea de monitori de zona, in acest sens mai larg: nu le dau doar de mancare, ci supravegheaza si starea de sanatate sanatate a animalelor, agresivitatea, daca sunt sterilizate si vaccinate.

Serviciile oferite protectorilor de zona, la schimb, de catre asociatie, consta in facilitarea accesului acestora la sterilizarea animalelor, gratuit sau cu pret redus. Programul de sterilizare a Primariei Generale a Capitalei prin Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan (ASCSB) permite sterilizarea tuturor acestor caini. Asociatia contribuie la acest program, prin protocolul semnat cu ASCSB, asigurand transportul cainilor sterilizati si monitorizarea lor ulterioara prin protectorii de zona, astfel incat, daca sunt cazuri de agresivitate, sa fie izolate imediat si sa nu constuie un pericol pentru comunitate. Prin asociatie cainii pot fi scosi in mod gratuit. Daca sunt animale nesterilizate, protectorii de zona au obligatia sa faca programare scrisa la ASCSB, si in acelasi timp si la asociatie, pentru a urmari rezolvarea sterilizarilor.

Un alt serviciu oferit de catre asociatie este posibilitatea de a cauta stapani acestor animale prin programul “Un culcus pentru orice catelus”. Acesti caini si pisici stau temporar pe strada, pana la construirea unui nou adapost al primariei, care ar putea prelua o parte dintre ei, sau pana la integrarea lor in familii. Pentru a le cauta stapani, protectorii de zona trebuie sa ne dea toate datele despre acel animal (nume, varsta, sex, vaccinare, sterilizare, deparazitare, etc) precum si o poza, pe care le postam pe www.cutu-cutu.ro. Toate animalele de pe strada ar trebui sa beneficieze de sansa de a fi mediatizate in vederea adoptiei, fie pe site-ul nostru, pe alte site-uri si in reviste. Strada nu este un mediu sigur pentru viata acestora iar animalele pot constui ele insele un pericol pentru comunitate.

Un alt serviciu oferit de Asociatia “Cutu, cutu” este oferit de programul
“Un om informat face cat zece”. Gratie acestui program oferim toate informatiile pe care le solicitati on-line sau telefonic. Programul de informatii cu publicul al Asociatiei “Cutu, cutu” este de luni pana vineri, intre orele 11-17. Informatiile se refera la programul de sterilizari a primariei, la cabinetele veterinare care ofera preturi sociale, la adoptii, la legea de protectie a animalelor si modalitatea ei de aplicare in cazul cruzimilor impotriva animalelor, etc. Informatiile acestea, actualizate zilnic, sunt postate si pe site-ul www.cutu-cutu.ro.

Impreuna putem realiza monitorizarea populatiei canine si feline fara stapan la nivelul intregului oras, astfel incat sa fie cat mai putine probleme pentru iubitorii de animale, pentru animale si pentru restul cetatenilor. Daca orasul ar fi “impartit” precum o plasa de pescuit, in fiecare “nod” fiind un protector de zona, am sti unii de altii, ne-am sfatui si ne-am coordona actiunile. Tinta este sa nu mai fie animale nesterilizate si bolnave pe strada si de asemenea sa cautam stapani la toate.

Persoanele care vor sa colaboreze cu Asociatia “Cutu, cutu” ca protectori de zona, sunt rugate sa ne contacteze in cel mai scurt timp si sa mentioneze datele de contact si raza de actiune.

Contact:

Marcela Lungu
Pres. Asoc.”Cutu, cutu”
0726/157.498, 0766/251.158
lungu_marcela@yahoo.com, asociatia_cutu_cutu3@yahoo.com
www.cutu-cutu.ro