Ziua internationala a animalelor fara stapan-4 aprilie 2011, marcata prin Flashmob

1 2 3 4 paris 8 9 5 6 7 12 11 10

"Stray-day", ziua internationala a animalelor fara stapan, a fost marcata in multe orase din Romania, prin scurte actiuni de strada, de circa 15 minute. Flashmobul nu necesita aprobare din partea primariilor iar mesajul sau este unul de atragere a atentiei asupra unui aspect important.

BUCURESTI: 04.04.2011, la ora 19.00 iubitorii de animale adunati "la alveole" in parcul Izvor, s-au asezat sub forma unor cercuri concentrice, iar cei din centru, cu pui in brate, au avut pancarte din litere care compuneau expresia "STOP ABANDONULUI". Ceilalti participanti au purtat pancarte tip sandwich: pe fata fiind scris "Stop eutanasiei" iar pe spate "Stop abandonului". Multi dintre cei prezenti au venit cu pui gasiti pe strada (abandonati). In felul acesta, s-a dorit atragerea atentiei asupra celei mai importante surse de caini fara stapan, animalele abandonate din curti, mai exact asupra puilor proaspat fatati si aruncati. (Fenomenul este unul "underground", ascuns. Proprietarii umplu incontinuu campurile, padurile, strazile, ghenele, pietele cu pui!) Una dintre participante a povestit amuzata amar cum "ieri a dat la stapan un pui si astazi a gasit altul". Organizatori: www.adoptiicaini.ro si Ildiko Badescu.

PITESTI:04.04.2011, Asociatia Ute Langenkamp "Iubiti Maidanezii" din Pitesti a atras atentia asupra animalelor fara stapan printr-un flashmob organizat in acest oras. Participantii au purtat pancarde, cu mesaje si imagini simbolice iar in centru au amplasat o cutie cu pui abandonati.

PARIS: Sambata, 2 aprilie 2011, s-a organizat un Flashmob si la Paris, aproape de Consulatul roman, pentru "sustinerea activitatii de sterilizare a cainilor cu si fara stapan, a recensamantului tuturor animalelor de companie, pentru denuntarea situatiei inadmisibile a cainilor comunitari si a cailor".
Participantii "au mentionat pe pancarte si tricouri toate aceste aspecte: eutanasii ilegale, barbare, otravirii masive cu insecticidul Carbofuran (Furadan) interzis in UE, impuscarea cainilor, actele de matratare/omorare/eutanasiere nepedepsite de lege, neprotejarea si lipsa recensamantului cailor de lucru". "Flashmob-ul a avut efect, multa lume intrand in discutie. S-au impartit pliante si s-a explicat situatia din Romania". Mass media franceza a reflectat toata aceasta actiune. Organizator: Oana Ungureanu