Un singur donator on-line

bani 1

22.11.2008
Desi Asociatia "Cutu, cutu" are cont on-line de 3 luni, pana acum o singura persoana a donat bani on-line, si anume suma de 60 RON. Este o persoana din Deva, jud. Huneadoara, caruia ii multumim.
"Fa-ti iarna car si vara sanie", spune un vechi proverb, adica "donati bani din timp, pentru problemele care vor aparea" este sfatul nostru catre iubitorii de animale, care, atunci cand intalnesc o problema suna repede la asociatie. Sunt sute de cereri de ajutor lunar! Le vom prezenta pe site, in masura in care avem timp sa le prezentam. (Rubrica "Modalitati de a ajuta/ Cererile de ajutor primte pe adresa asociatiei".) Am putea functiona ca un Spital de urgenta! Daca, teoretic am avea banii sa intervenim in toate cazurile. Cu flux continuu, non-stop, cu tot felul de departamente.
Ultima cerere primita a fost in acest weekend:
"Poate puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema: langa casa mea este un catel lovit de o masina cu coloana rupta. Poate gasim impreuna o solutie sa nu se mai chinuie. Sunati-ma la nr de telefon...", si urma numarul unei persoane necunoscute.
Nu am putut sa mergem acolo. Nu avem bani pentru interventia medicala, pentru cazare si pentru personal care sa lucreze in ture. O problema o constituie si persoanele bine intentionate care doresc sa adopte caini, de obicei in weekend si seara, cand gasesc o clipa de ragaz sa intre pe internet. Taman atunci ne odihnim si noi si ne rezolvam probleme personale, dupa o saptamana sau o zi grea! Nu putem raspunde la telefoane nonstop, de dimineata pana noaptea, de luni pana luni! Programul nostru este ca a oricaror cetateni, de luni pana vineri. Nu suntem aparate ca sa functionam, daca s-ar putea, "perpetuum mobile". Situatia s-ar putea rezolva cu bani, ca sa putem angaja mai mult personal, sa lucreze si in ture, seara si in weekend. Pierdem foarte multe adoptii! Anul acesta am fi putut face 1000, nu 200 de adoptii, la cererile care au fost!
Concluzia este ca toate acesta probleme se rezolva cu bani (tineti cont, in Bucuresti sunt 30.000 de caini fara stapan, sute de mii de pisici fara stapan, sute de animale cu stapani saraci, bolnavi sau pe moarte!) si ca toti cei care le dati de mancare, ne cereti ajutor cand se intampla ceva! "Faceti-va iarna car si vara sanie"...