"UE respecta viata"-Prima tv. Iubitorii de animale din Romania au mers la Bruxelles

c

09.05.2010

http://www.primatv.ro/stiri-focus/ue-respecta-viata.html

Problema cainilor fara stapan din Romania a ajuns şi la Bruxelles. Daciana Sârbu susţine această cauza iar în calitate de vicepresedinte al INTERGRUPULUI PARLAMENTULUI EUROPEAN PENTRU BUNASTAREA ANIMALELOR, europarlamentarul roman a organizat o dezbatere la care s-a discutat şi despre situatia cainilor abandonati din România. La discutii au participat Si actrita Monica Davidescu dar si jurnalista Cristina Ţopescu.

Stirea ca in Romania autoritatile vor sa omoare cainii comunitari, in loc sa-i sterilizeze, inspre binele lor, dar si al oamenilor, a facut inconjurul Europei.

La cabinetul europarlamentarului Daciana Sarbu au sosit zilnic mii sau sute de e-mailuri, pentru a ajuta animalele.

In calitate de aparator al drepturilor animalelor in Parlamentul European, dar si al imaginii Romaniei, Daciana Sarbu spune ca singura solutie europeana si civilizata este sterilizarea:
-Faptul ca nu a fost pusa in practica atatia ani si am fost mintiti ca a fost pusa, ca sunt atatia caini pe strazi, arata ca am fost mintiti in legatura cu numarul lor. Pana acum trebuiau sa fie sterilizati toti cainii. Sunt mai multi caini pe strazi, cand trebuiau sa fie mult mai putini. E clar ca cineva a facut altceva cu acei bani.

Multi dintre noi avem copii. Daciana Sarbu este si ea mama. Se intreaba ce educatie dam noi copiilor, alegand, atunci cand suntem deranjati, intr-un fel sau altul, sa omoram.
-Imi inchipui ce e in mintea copiilor care vad. Probabil ca isi imagineaza ca e permis si ca pot sa faca si ei asa sau pot sa creasca si sa faca si cu alti oameni asa, daca ii deranjeaza.

La masa rotunda organizata de Daciana Sarbu si de Vier Pfoten au participat europarlamentari si oficiali romani importanti dar si europarlamentari din Germania, Polonia, Danemarca si din alte tari.

Cat despre indiferenta si incompetenta politicienilor romani in aceasta problema au vorbit Monica Davidescu si Cristina Topescu.

Reactia a fost una de consternare, indignare, compasiune, dar si de perplexitate.
O europarlamentara daneza a pus urmatoarea intrebare:
-Bine, dar romanii nu sunt niste oameni credinciosi? Romania nu este o tara ortodoxa?
Pana cand vom primi acest raspuns si din partea Patriarhiei romane si a Inalt preasfintiei sale, patriarhul Daniel, ramane ca noi romanii sa ne punem aceasta intrebare fiecare dintre noi .