Spectacol impotriva eutanasiei

2. 4. 6. 7. 8. 9. 10. 12. 32. 15. 16. 19. 20. 23. 24. 40. 26. 27. 29. 31. 32. 33. 39. 41. 42. 44. 45. untitled. 47. 49. untitled2. 57. 58. 59. 60. 61. 65. 64. 66. 67. 68. 72. 69. 70. 72. 73. 74. 75. untitled3. 224. 1 90. 78. 79. 77 1000

09.04.2011

Astazi a avut loc spectacolul "NU EUTANASIERII CELUI MAI BUN PRIETEN AL OMULUI, CAINELE".
Spectacolul a avut loc in fata Parlamentului.

Manifestarea a avut rolul de a atrage atentia asupra proiectului legislativ care urmeaza a fi dezbatut luni, 11.04.2011. Atunci deputatii trebuie sa aleaga intre sterilizare si eutanasie.

La spectacol au fost prezente diverse personalitati. Au urcat pe scena interpretii de muzica populara Irina Loghin, Gheorghe Turda, Stefania Rares, Valeria Arnautu, Daniela Safta, duetul Aftimia Lates-Aurel Negrau, interpretul Mihai Constantinescu, sopranele Daniela Vladescu, Bianca Ionescu, Cosette Marinescu, copilul Lele si Cristiana, interpreti de muzica de petrecere. Au mai fost prezenti europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, politicianul Marius Marinescu, interpretii Mirabela Dauer si Gheorghe Zamfir, actorii Andrei Duban, Nuami Dinescu, av. Paula Iacob, av. Daniel Ionascu, reprezentanti ai unor organizatii pentru femei sau culturale, multe alte personalitati.

Au fost demonstratii cu caini utilitari, caini cu rol terapeutic, folositi in diferite centre de copii, bolnavi si persoane varstnice, pentru a alunga depresia si pentru a crea buna dispozitie. Cainii au fost luati de pe strada sau au fost adoptati din adaposturi. Ei au demonstrat inteligenta rasei comune. Au facut tumbe, acrobatii, si au incantat intreaga asistenta. Cainii sunt pregatiti de echipa fundatiei Vier Pfoten. De asemenea, ei insotesc echipa fundatiei care se ocupa de educatia in scoli, la orele pentru protectia animalelor.

Asociatiile "Cutu, cutu" si "Robi" au propus numerosi catei spre adoptie si s-au adoptat 8 pui si o pisica. O parte au luat numele artistilor prezenti in acea clipa pe scena (de exemplu "Irina").

Organizatiile pentru protectia animalelor au avut un info-cort si au impartit materiale informative.

Iubitorii de animale ("protectorii de zona" si ONG-urile) au recitat poezii (creatii proprii) sau au prezentat activitatea lor. Pe fetele lor se putea citi ingrijorarea profunda ca luni s-ar putea vota eutanasia, iar unii au avut lacrimi in ochi.

Vorbitorii au aratat ca intreg sistemul este in colaps. Nu doar animalele, ci si scolile, bolnavii, pensionarii, bebelusii si mamicile, somerii, bugetarii si multe alte categorii sociale sunt in pericol. "Pe oameni ii scot din spitale cu forta si ii arunca unde? Direct peste gardul cimitirelor", a spus Corneliu Vadim Tudor.

"Cainii sunt buni, cainii sunt ingeri" a mai adaugat europarlamentarul. Toate persoanele prezente au subliniat necesitatea de a ne comporta cu animalele in mod uman, civilizat, si, in special, cu prietenul cel mai bun al omului, cainele.

Sterilizarea "fabricutelor de pui", cum a numit catelusele artistul Gheorghe Zamfir, este in mod imperios necesara. "Este vina noastra ca se intampla accidente intre om si caine", a mai subliniat artistul.

Andrei Duban a folosit o figura de stil inspirata: "Politicienii sunt de fapt asemuiti pescarusilor. Cand sunt jos, iti mananca din palma. Cand ajung sus, acolo, fac in capul nostru".

ONG-urile au completat ca sterilizarea cainilor de pe strada trebuie sa fie insotita de cea a cainilor cu stapan, pentru a fi cu adevarat eficienta. ONG-urile au subliniat ca "toate propunerile pe care le-au inaintat autoritatilor in ultimii 10 ani" s-au izbit de nepasarea autoritatilor. Ele ar fi dus la DISPARITIA CAINILOR DE PE STRAZI. Astfel incat, reiese clar ca cele care VOR SA EXISTE CAINI PE STRAZI sunt chiar autoritatile. Vorbitorii au mai subliniat ce AFACERE uriasa este eutanasia. Sumele difera, in functie, probabil, de interesele si comisioanele ascunse “cuvenite” celor cu pixul in mana: 218 euro (Slatina), 200 euro (Brasov), 103 euro (Arad), 75 euro (Constanta), 62 de euro (Bucuresti). In prezent, Primaria Capitalei cheltuie in jur de 20 de euro pentru o sterilizare. Rezulta ca, si din punct de vedere economic, sterilizarea este o solutie mult mai eficienta.

Organizatorii spectacolului au fost Marius Marinescu-initiatorul legii pentru protectia animalelor si al proiectului legislativ pentru sterilizare-Codrin Stefanescu, Constantin Bebe Ivanivici, Mirabela Dauer, Mihai Constantinescu, Asociatiile pentru protectia animalelor "Cutu, cutu" si "Robi", Fundatia "Vier Pfoten".

http://www.realitatea.net/jurnale.html (minutul 32)

http://stirileprotv.ro/stiri/social/iubitorii-de-animale-au-sustinut-in-...