Protest la Parlament pentru cainii strazii-12 aprilie 2011 (XIII)

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. imagini-socante. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.

12.04.2011

Si astazi promotorii dreptului la viata au manifestat in fata Parlamentului. Posibila votare a proiectului pentru cainii strazii in plenul Camerei Deputatilor, a scos in fata Camerei Deputatilor 300 de oameni veniti din Bucuresti, Pitesti, Campulung, Valcea, Ploiesti, Campina, Moreni, Buzau.

80 de scaune de la balcon au fost ocupate de iubitorii de animale care au asistat la dezbaterile plenului.
Desi pe ordinea de zi, nu s-a votat.

Fanfara prezenta afara a cantat marsul funebru. Imnul "Desteapta-te romane" a fost puternic intonat de toti participantii. S-au auzit si inregistrarile facute cu camera ascunsa in ecarisajul Bucuresti, din perioada eutanasiei 2001-2008, cu urletele infricosatoare ale cainilor, chipurile "eutanasiati", si in realitate izbiti de pereti si omorati prin alte metode brutale decat injectia letala.

Vorbitorii au aratat ce afacere uriasa se ascunde in spatele eutanasiei, atragand atentia asupra faptului ca eutanasierea nu a dus si nu va duce la disparitia cainilor strazii, ci doar la disparitia unor fonduri uriase in buzunarele celor care, cu atata inversunare, forteaza modificarea legislatiei in vigoare.

In contextul dezbaterilor aprinse pe tema sortii cainilor fara stapan, sterilizare versus eutanasiere, orasele au dat publicitatii cifrele cheltuite pentru eutanasierea unui caine, in perioada premergatoare intrarii in vigoare a legii nr.9/2008, supranumita “Legea Marinescu I”, act normativ care interzice eutanasierea cainilor comunitari sanatosi . Sumele difera, in functie, probabil, de interesele si comisioanele ascunse “cuvenite” celor CU PIXUL in mana: 218 euro (Slatina), 200 euro (Brasov), 103 euro (Arad), 75 euro (Constanta), 62 euro (Bucuresti). In prezent, Primaria Capitalei cheltuie in jur de 20 de euro pentru o sterilizare. Rezulta ca, si din punct de vedere economic, sterilizarea este o solutie mult mai eficienta.