Politia animalelor a controlat proprietarii din Mihai Bravu, jud. Giurgiu daca si-au sterilizat cainii

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=173325581374120&id=107375911...

Potrivit Consiliului Judetean, pe 14 mai 2021, în comuna Mihai Bravu s-a desfășurat prima acțiune din cadrul campaniei ”Sterilizează și salvează” inițiată de Consiliul Județean Giurgiu și susținută de Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu.

➡️ O echipă formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Giurgiu, ofițeri și agenți din cadrul Biroului Poliției Animalelor Giurgiu și ai Primăriei Mihai Bravu au discutat și informat cetățenii din comună cu privire la obligativitatea sterilizării și microcipării câinilor din gospodării.

➡️ Această acțiune este una de informare, urmând ca în scurt timp să se organizeze campanii de sterilizări gratuite în comună susținute de Primăria Mihai Bravu și de asociații pentru protecția animalelor.

⚠️ Deținătorii de câini care nu își sterilizează animalul sunt sancționați cu amendă între 5.000 -10.000 lei, iar cei care nu înregistrează animalele în RECS și nu le microcipează sunt, de asemenea, sancționați cu amendă cuprinsă între 5.000-10.000 lei.

- Campania ”Sterilizează și salvează” are ca scop evitarea abandonului pe domeniul public al puilor de câine nedoriți, dar și al prevenirii actelor de violență și cruzime asupra animalelor.