Pisica neagra-Editia a doua

pisica de pe strada

13.XII.2008
Sambata, 13 decembrie, a avut loc emisiunea "Ne vedem la TVR", pe TVR 1, moderata de Marina Almasan Socaciu, avand ca tema mai larga "Ghinionul la romani".
Pisicile negre aduse in platou, cu sprijinul Asociatiei "Cutu, cutu", au fost niste mici vedete, avand loc pe randul intai. Au fost in total 9 pisici, dintre care una si-a gasit stapan in persoana unei aniversate, nascute chiar pe...13 decembrie. O parte dintre ele aveau deja stapani. In cei trei ani de cand desfasuram programul de adoptii, au fost aproximativ 20 de cereri de pisici negre. Cu unele pastram legatura si astazi. Un singur motanel a murit de piatra la vezica si acesta a fost "ghinionul" lui. In opinia iubitorilor de animale pisica in general aduce un strop de bucurie in viata oricarui om, iar pisica neagra, este chiar considerata "purtatoare de noroc". Printre pisicile prezente, ne-a atras atentia si un motan de un an, cuminte si grasut, dotat cu zgardita rosie si cristale, prin grija salonului de infrumusetare de la Romana, care il gazduieste, atunci cand este deschis. Cand nu, sta in curtea blocului. Cand ne-am dus sa-l luam, era ascuns tocmai...in capatul salonului cochet, pe o nisa suspendata, la caldurica. Cand l-am adus insa, ploua mocaneste, era frig de-ti inghetau degetele si l-am lasat in curte, sa se ascunda acolo unde stia el, printre scanduri...Salonul se inchisese.
Daca doriti un strop de noroc va rugam sa-l primiti la caldurica pe motanul Bubu, un motanel foarte cuminte, haios si grasut, cu zgardita rosie si cristale...