Pichetarea Camerei Deputatilor impotriva eutanasierii 30 mai 2010 (VII)

5. 6. 1. 4. 2. 8. 9. 7. 3. pichetare-buzau-2. pichetare-Buzau 10. 11. 12. 13. 14. 15. 17. 18. 19. 20. 21.

30.05.2010 COMUNICAT

Asociatia "Cutu, cutu" a organizat duminica, 30 mai 2010, actiunea de pichetare a Camerei Deputatilor, impotriva eutanasierii cainilor fara stapan.

Cu catei, pancarde si fluiere, organizatiile pentru protectia animalelor si iubitorii de animale au manifestat impotriva tendintei autoritatilor de a aproba o lege proasta, care prevede eutanasierea cainilor fara stapan, desi la origine proiectul respectiv (numit “PL X 912/2007”, “Legea Marinescu 2” sau “legea sterilizarii”), prevedea sterilizarea acestor animale.

Au participat organizatiile "Cutu, cutu", "Doggie Dogie", "Caleidoscop" din Bucuresti, "Cainele meu" din Moreni, "Bella As" Ploiesti, "Phoenyx" din Giurgiu. Au manifestat in jur de 100 de persoane in Bucuresti si au mai fost pichetari simultane ale Federatiei pentru Protectia si Controlul animalelor-FRPCA in Braila unde au participat in jur de 70 de persoane, "Prieteni credionciosi" in Buzau-50 de persoane, "Apuseni-Dogs&Cats" si "Speranta Animalelor" in Alba Iulia-40 persoane.

Ideile care s-au discutat au fost urmatoarele:

1) Iubitorii de animale sunt DEPASITI de numarul mare de animale fara stapan, constatand ca eforturile lor sunt zadarnice. Oricate animale ar ajuta, numarul lor nu scade si munca lor nu se vede. (Unii manifestanti pensionari care au vorbit la portavoce au plans ca nu au ce sa le dea de mancare cainilor din adapost sau din casa).
2) Eutanasierea COSTA mai mult decat sterilizarea.
3) In lipsa unei STERILIZARI SIMULTANE, organizata in fiecare localitate, numarul cainilor creste si nici eutanasia macar nu ar rezolva aceasta stare de fapt.
4) Eutanasierea si legile dure nu rezolva NIMIC. Numarul mare de caini de pe strada provine DIN CURTI, atunci cand fata catelele si proprietarii lor arunca puii continuu pe strada, intr-o totala lipsa de respect fata de binele comunitatatii. In concluzie, trebuie legi pentru proprietarii de caini.
5) Am cerut autoritatilor sa DEPOLITIZEZE serviciile de stat pentru caini deoarece toti directorii politici s-au dovedit INCOMPETENTI, lenesi si lipsiti de responsabilitate. Dorim in schimb, manageri seriosi. Autoritatile sa nu mai dea vina cu insolenta pe iubitorii de animale. Astfel, dupa ce autoritatile ne-au obligat sa suportam directori slabi in post, acum ne fac si responsabili de esuarea programelor lor! Nu metoda sterilizarii este rea, ci persoanele care au aplicat-o.

S-a scandat: “Vrem sterilizare”, “Opriti masacrul”, “Jos prefectul”, “Legea Marinescu 2”.
Domnul Marius Marinescu, initiatorul legii, a fost prezent la pichetare.

Urmatoarea pichetare se va desfasura pe 27 iunie 2010, la Camera Deputatilor si are ca scop sa aduca in atentia mass mediei mesajul nostru si sa-l multiplice: vointa noastra colectiva este de a nu mai avea caini pe strazi.

La sfarsitul actiunii nu am depus un Memoriu la Camera deputatilor deoarece la nici una dintre cele sapte pichetari organizate pana acum acolo, nu am primit vreodata un raspuns la memoriile depuse, intr-o totala desconsiderare fata de legea petitiilor.

pres. Asoc. "Cutu, cutu", Marcela Pisla

Reflectare in mass media:
http://www.realitatea.net/asociatia-cutu--cutu-a-protestat-fata-de-eutan...
http://www.realitatea.net/transcript/2010-05-30/13