Pichetare simultana la Bucuresti si Braila (VIII)

2. 1. 5. 9. 12. 17. 19. 24. 1. 25. 26. 28. 29. 38. Domnul Marinescu initatorul legii pentru sterilizare Organizatorii poza de grup Pui de dihor de 7 lun salvat de la o ferma pentru blana la pichetare 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

Comunicat
27 iunie 2010

Motto: “Noi nu mai vrem caini si pisici pe strada caci ne consuma timp, bani si toata viata”

Iubitorii de animale au organizat pichetarea Camerei Deputatilor in data de 27 iunie 2010, intre orele 9:00-12.00.
Au participat organizatiile "Cutu, cutu", "Doggie Dogie", "Caleidoscop" din Bucuresti, "Phoenyx" din Giurgiu, "Cainele meu" din Moreni. Au manifestat in jur de 80 de persoane.
Federatia pentru Protectia si Controlul animalelor (FRPCA) a organizat o pichetare simultana in Braila, unde au participat 54 de persoane. Asociatia “Help Labus” din Galati s-a alaturat acestui protest.
Scopul acestor demersuri este acela de a determina membrii Camerei Deputatilor sa urgenteze discutarea proiectului de lege pentru ANIMALELE FARA STAPAN, cunoscut sub numele “PL x 912/2007” sau “legea sterilizarii”.

Iniţiativa legislativă propune obligativitatea adăpostirii, sterilizarii, înregistrarii animalelor cu si fără stapan şi pedepsirea drastică a abandonării lor pe domeniul public, in intreaga tara. La ora acesta animalele de companie sunt sterilizate in extrem de putine localitati, dar in se inmultesc in toate.

Legea ar reglementa si situatia cainilor cu stapan care sunt aruncati la fatare din curtile proprietarilor. Acest izvor nesecat cosideram ca este sursa principala a animalelor de pe strada.

Legea ar duce la dispariţia definitiva a cainilor de pe străzi.

Iubitorii de animale sunt primii cetăţeni care nu mai vor animale pe străzi, caci, asa cum spun ei, “Noi nu mai vrem caini si pisici pe strada caci ne consuma timp, bani si toata viata”. Ei s-au inscris pe listele de voluntari pentru a da o mana de ajutor difuzarii celor 15.000 de afise si fluturasi prin care mediatizam cele 16 cabinete veterinare care sterilizeaza GRATUIT in Bucuresti cainii cu si fara stapan, sub egida primariei.

Sterilizarea este agreata si aplicata de UE si in toata lumea. România a rămas singura tară europeana care nu are o lege a sterilizarii.

De asemenea, prin prezentul protest am pichetat impotriva amendamentelor depuse de prefectul Capitalei la proiect, fara a avea calitatea legala. Acesta a instigat populatia la nerespectarea legii europene privind protectia animalelor si a Legii 9/2008, art. 7 indice 1, legea romana pentru protectie a animalelor. Din momentul lansarii amendamentelor, foarte multi caini de pe strada au fost otraviti sau omorati prin metode barbare.

La Braila sunt foarte multe probleme cu autoritatile , sunt foarte multe abuzuri , astfel incat iubitorii de animale au pichetat si pentru rezolvarea problemelor locale.

La pichetare a participat domnul Marius Marinescu, initiatorul proiectului legislativ al sterilizarii.

Pe aceasta cale lansam politicienilor apelul de a sprijini pe toate caile proiectul legislativ, chiar si la Bruxelles, asa cum au facut Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM, in plenul discutiilor oficiale din Parlamentul European, si Daciana Sarbu, vicepresedinta Intergrupului Europarlamentar pentru Protectia si Bunastarea Animalelor, care a luat atitudine impotriva autoritatilor romane.

Protestele vor fi reluate la toamna, odata cu reinceperea activitatii in Parlament.

Multumim mass mediei prezente la manifestare si care a reflectat evenimentul!

Marcela Pisla, Pres. Asoc. Cutu, cutu”,
0726/157.498
www.cutu-cutu.ro
Bucuresti

Daniela Dragomir, Federatia pentru Protectia si Controlul animalelor,
0744/130.366, danadrag@gmail.com, Braila

http://stirileprotv.ro/campanii/stop_torturarii_animalelorzeci-de-oameni...