Parlamentul European recomanda Parlamentului Roman "PRINDEREA/STERILIZAREA/RETURNAREA" cainilor fara stapan

images.

18.03.2011
Atasam pozitiile oficiale fata de eutanasie ale Parlamentului European, ale eurodeputatei Daciana Sarbu, ale celei mai mari coalitii pentru protectia animalelor din lume (WSPA) si ale celui mai inalt for medical din lume, Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Parlamentul European este reprezentat de "Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals" (www.animalwelfareintergroup.eu) si este unul dintre primele intergrupuri formate in cadrul co-legislativului Uniunii Europene, fiind fondat in anul 1983.

Intergrupul este unul foarte activ, dezbatand subiecte de importanta majora şi constituind totodata nu doar un loc al discutiilor ci şi un catalizator al actiunilor in domeniu. Multe initiative la nivel european in domeniul protectiei animalelor isi au originea in discutiile care au avut loc in intergrupul PE pentru bunastarea si protectia animalelor. In acest cadru institutional s-au discutat pentru prima data: situatia puilor de foca, distanta admisa pentru transportarea animalelor in viata, vanarea animalelor pentru blana etc.

La randul sau, europarlamentarul Daciana Sarbu, membru al Comisiei pentru Mediu, Siguranța Alimentară si Sănătate Publica din cadrul Parlamentului European, a dat publicitatii un comunicat cu titlul

"România are nevoie de mai multă siguranţă pe străzi

dar nu prin brutalitate faţă de animale"

AtaşamentMărime
Pozitia Parlamentului European fata de eutanasie.doc71.5 KB
Comunicatul eurodeputatei Daciana Sarbu referitor la eutanasie.doc50.5 KB
Pozitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii fata de eutanasie.doc20.5 KB
Pozitia WSPA fata de eutanasie.doc55.5 KB