NU suntem de acord cu initiativa prefectului capitalei

caine-comunitar-ana-poenariu

Organizaţiile pentru protecţia animalelor nu sunt de acord cu iniţiativa prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei. Chiar şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că eutanasierea nu este o soluţie decât pe termen scurt.

"Ce vrea domnul prefect este aruncarea politicii privind animalele fără stăpân în urmă cu nouă ani, când a început un proces de eutanasiere care a durat până în 2008. Nu s-a rezolvat nimic, au fost eutanasiaţi aproximativ 150.000 de câini, însă acum sunt, din nou, foarte mulţi", a declarat Marcela Lungu, pentru agenţia MEDIAFAX.

Lungu Marcela a subliniat că soluţia privind situaţia câinilor străzii este adoptarea Legii "Marinescu II", pe care Sulfina Barbu o tot amână în Parlament cerând reînoirea avizelor de la autorităţile publice din domeniu, între care Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Primăria Capitalei.

"Sterilizarea câinilor a început de când a fost numit Sorin Oprescu primar al Capitalei, însă Administraţia pentru Supravegherea Câinilor fără Stăpân sterilizează foarte puţine animale. Ar fi trebuit să fie minimum 20 de sterilizări pe zi, însă lucrurile nu stau aşa", a mai spus Marcela Lungu.

Preşedintele Asociaţiei Cuţu, cuţu a precizat că insuccesul campaniei de sterilizare se datorează incompetenţei oamenilor care se ocupă de acest proces.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat, marţi, că a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre acestea fiind şi posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile.

Irina Coste