Iubitorii de animale au pichetat Prefectura

22. 2. 21. 18. 5. 20. 3. 4. 17. 11. 12. 19. 10. 8. 9. 16. 7. 6. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 37. 38. 39.

COMUNICAT
Astazi, 30 aprilie 2010, iubitorii de animale din toata tara au protestat vehement impotriva amendamentelor negative propuse de prefectul Capitalei la proiectul de lege vizand sterilizarea si numit Legea "Marinescu 2".

Pichetarea a avut loc in fata prefecturii, intre orele 10-14 si a fost organizata de PRM. Au participat in jur de 400 de persoane, atat din Bucuresti cat si din Onesti, Galati, Buzau, Piatra Neamt, Iasi, Cernavoda, Italia, Ploiesti, Pitesti, Braila, Moreni, Cluj, etc.

Dintre persoanele publice prezente mentionam pe dl. Marius Marinescu, initiatorul legii, Corneliu Vadim Tudor, Codrin Stefanescu, Monica Davidescu, Daniela Vladescu, Carmen Tanase, Doinita Oancea, Cristina Topescu, Bianca Ionescu Brad.

Organizatiile pentru protectia animalelor “Cutu, cutu”, “Vier Pfoten”, “A doua sansa”, “Bella As”, “Doggie Dog”, AULIM, “Gaia”, “GIA”, "Ia-ma acasa", "Natura, mostenire pentru viitor", “Prieteni credinciosi”, “Prietenii animalelor”, "Pas in doi", "Clopotel", Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor, Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor si multe altele, si-au exprimat exprimat intr-un glas speranta ca Parlamentul European prin “Grupul Interparlamentar pentru Protectia si Bunastarea Animalelor” va interveni fata de intentia prefectului de a incalca legile europene si trimit la Bruxelles doi reprezentanti, marti, 4 mai 2010, la o sedinta de lucru.

Autoritatile romane nu au dialogat cu noi la aceasta manifestare, dl. prefect intrand in concediu.

Pichetarile vor continua in toata tara pe 30 mai 2010.

Concluzia noastra a fost unanima: nu metoda sterilizarii este rea, criza fiind determinata de fapt de persoanele incompetente cu functii politice care conduc serviciile de stat pentru caini: nu sterilizeaza toate animalele, nu fac adoptii, nu iau cainii care musca in adaposturi, nu responsabilizeaza proprietarii de caini sa nu mai abandoneze animale pe strada, nu respecta hotararile de consiliu, etc. Administratiile pentru caini din toata tara au nevoie de manageri buni si de Legea Marinescu 2 aprobata.

Am oferit materiale de presa mass mediei prezente la pichetare. Va atasam si dumneavoastra imagini de la manifestare si un material care raspunde la toate intrebarile referitoare la “Legea Marinescu 2”.