Iubitorii de animale au doar pretentii

3 octombrie 2009
Daca fiecare iubitor de animale care ne cere ajutorul ar da lunar cate 10 lei, am putea gasi lunar stapani la 500 de caini ori am putea steriliza 1000 de caini ori am putea trata 300 de caini accidentati.
Zilnic primim cam 50 de cereri disperate de ajutor. Nu le putem rezolva! Nu avem bani. Daca omul cere sa facem reclamatie ca vecinul i-a omorat pisica, aceasta presupune sa avem un jurist, deci sa avem bani sa-i platim salariul. Daca omul suna ca un maidanez a fost accidentat de masina si sa-l salvam, aceasta presupune deplasare cu o masina, bani pentru benzina si sofer, bani pentru radiografie si tratament, bani pentru cazare. Daca omul suna ca a gasit 9 pui la ghena, aceasta presupune un ingrijitor, cazare si mancare pentru acei pui. Ideal ar fi sa avem bani pentru toate aceste cazuri. Realitatea este dramatica si ne zbatem ca pestele pe uscat, cu foarte foarte putini bani.
Va rugam sa va amintiti ca atunci cand cereti sprijinul unei asociatii si nu sunteti ajutati, singurul motiv este ca, la randul lor, asociatiile pentru protectia animalelor nu sunt sprijinite cu bani de catre iubitorii de animale, (care au doar pretentii) si nu au posibilitati materiale sa intervina. Asociatiile sunt structuri non-profit, fara activitate comerciala si depind de donatii. In acest mecanism, fiecare dintre noi este o rotita, care daca nu isi face treaba, impiedica treaba celorlalte. Ideal este ca fiecare sa faca lunar sau trimestrial donatii mici, care nu afecteaza buzunarul, dar care, prin cumulul tuturor, sa devina o suma mare, suficienta pentru a rezolva probleme.