" Inainte de potop " - Cel mai vizionat film National Geographic din istorie. Un documentar exceptional despre schimbarile climatice, cu Leonardo di Caprio

inainte-de-potop-schimbări-climatice nainte-de-potop_NGC-01-e1477653898114

Filmul vorbeste despre "vointa politica", "Acordul de la Paris" "pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră" semnat de aproximativ 200 de state, despre manipularea politicienilor de catre companii exploatatoare de combustibil fosil si chiar despre consumul excesiv, la nivel de planeta, de carne de vita care duce indirect la poluare masiva.

Concluzia documentarului este urmatoarea:
"Depinde de noi toti. Sa consumam in mod diferit! Ce cumparam, ce mancam, cum ne furnizam energia. Sa votam lideri politici care lupta impotriva schimbarii climei, prin eliminarea subventiilor pentru combustibil fosil, sustinerea energiilor regenerabile, lasarea combustibilului fosil in pamant, sustinerea taxei (accizelor) pentru emisiile de carbon".

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/watch?v=rcTX9qy4GoU (documentarul integral, varianta online)
https://www.youtube.com/watch?v=8dxAgt9XXPU

NATIONAL GEOGRAPHIC:
"În noua sa calitate de Mesager al Păcii pentru Organizația Națiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice, Leonardo DiCaprio debutează în rolul vieții sale. Călătorind de la îndepărtatele pustiuri din Groenlanda la pădurile incendiate din Sumatra și până la holurile Vaticanului, DiCaprio explorează impactul devastator al schimbărilor climatice asupra planetei. El se folosește de poziția sa privilegiată pentru a discuta cu activiști, cercetători și lideri mondiali, între care Barack Obama, Elon Musk și Papa Francisc. Analizând în profunzime cauzele crizei și dezvăluind posibile soluții, DiCaprio caută răspuns la întrebarea: Putem lua măsuri înainte să fie prea târziu?"

Interviu cu președintele Obama:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:o10lkdLfDrkJ:www.na...
Selectiuni:
http://www.natgeotv.com/ro/programe/natgeo/inainte-de-potop/clipuri/sele...
Mai multe detalii:
www.natgeotv.com

PRO TV:
"Inainte de potop", documentarul cu care Leonardo DiCaprio spera sa atraga atentia asupra schimbarilor climatice
http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/inainte-de-potop-document...
http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/inainte-de-potop-document...

STIINTA SI TEHNICA:
http://stiintasitehnica.com/inainte-de-potop-leonardo-di-caprio-poluare-...
National Geographic Channel a obținut drepturile internaționale pentru documentarul ÎNAINTE DE POTOP, un documentar despre schimbările climatice, produs de realizatorul Fisher Stevens, câștigător al premiului Oscar, alături de actorul deținător al premiului Oscar, activist ecologist și Mesager al Păcii din partea ONU, Leonardo DiCaprio.

Filmul este o relatare informativă și captivantă despre modul în care societatea poate preveni dispariția speciilor, ecosistemelor și comunităților indigene aflate în pericol în diverse colțuri ale lumii. Imaginile documentarului aduc dovezi clare ale crizei ecologice tot mai grave care produce daune ireversibile asupra peisajelor virgine din Groenlanda până în Indonezia, afectând echilibrul climatic al planetei și accelerând extincția unor specii de animale îndrăgite.

Dorind să trimită și un avertisment înaintea alegerilor prezidențiale americane din această toamnă, pentru ca oamenii să aleagă lideri ce au pe lista de priorități politice schimbările climatice, filmul explică totodată soluțiile reale, practice ce pot salva planeta.

DiCaprio discută cu personalități și persoane din toate categoriile societății, atât din țări dezvoltate cât și din țări în curs de dezvoltare, care își expun viziunile unice, pasionale și pragmatice despre ce trebuie făcut astăzi și în viitor pentru a preface sistemele noastre economice și politice în instituții care respesctă mediul înconjurător.

Printre intervievați se numără președintele Barack Obama, fostul președinte Bill Clinton, secretarul de stat John Kerry, secretarul general al Națiunilor Unite Ban Ki-moon și Papa Francisc, precum și cercetători eminenți ai NASA, ecologiști ai pădurilor, oameni de știință apreciați, lideri comunitari și activiști înflăcărați ce luptă să salveze lumea.
„National Geographic a inspirat atâția oameni să respecte planeta de-a lungul lungii sale istorii”, spune Courteney Monroe, CEO al National Geographic Global Networks. „Acum, în mijlocul unei crize evidente provocate de schimbările climatice, avem responsabilitatea să îi inspirăm și noi pe alții să acționeze. Nu am nicio îndoială că acoperirea globală a brand-ului nostru, alături de pasiunea lui DiCaprio pentru acest subiect și talentul narativ al lui Fisher vor aduce această temă crucială în atenția publicului așa cum nu s-a mai întâmplat până acum”.„Schimbările climatice reprezintă amenințarea cea mai mare asupra planetei noastre”, spune DiCaprio. „Trebuie să lucrăm împreună pentru a genera luarea de măsuri fundamentale acum. Însăși supraviețuirea noastră depinde de asta. Acest documentar dezvăluie simptomele și soluțiile la schimbările climatice înainte ca informația să fie deformată, așa cum deseori se întâmplă, din cauza celor cu interes financiar din producerea de combustibil fosil”.

„Dacă ai putea ști adevărul despre cât de mult rău am făcut planetei și cât timp mai avem să găsim soluții înainte ca acest întreg ecosistem să se prăbușească, ai vrea să știi? Nu mai putem continua să închidem ochii în fața acestei probleme și să sperăm că se va rezolva de la sine”, adaugă Stevens. „Speranța mea este ca acest film să fie o alertă de deșteptare în privința sorții noastre inevitabile dacă nu luăm măsuri. Și, în pragul a ceea ce reprezintă probabil cele mai importante alegeri din istoria noastră, sper ca acest film nu numai să educe publicul în privința pericolului uriaș ce ne amenință, dar și să impulsioneze alegătorii să gândească foarte serios cât de important este votul lor din această toamnă”.

National Geographic plănuiește să lanseze filmul în cinematografele din New York și Los Angeles în luna octombrie a acestui an, urmând ca premiera globală pe National Geographic Channel, în 171 de țări și 45 de limbi, să precede alegerile prezidențiale din S.U.A în noiembrie.

Filmul este o producție a RatPac Documentary Films, Appian Way și Insurgent Media. Este produs de Leonardo DiCaprio, Brett Ratner, Fisher Stevens, James Packer, Jennifer Davisson și Trevor Davidovski, avându-l ca producător executiv pe Martin Scorsese.

Proiectul a fost negociat de John Sloss de la Cinetic Media și Tim Pastore, președinte al diviziei de programe originale și producție a National Geographic Channel.

GREEN-REPORT.RO:
http://www.green-report.ro/inainte-de-potop-schimbari-climatice/

„Înainte de potop”, cel mai vizionat film National Geographic din istorie.

Peste 30 de milioane de oameni din toată lumea au urmărit intr-o singura saptamana documentarul „Before the flood”, cu Leonardo DiCaprio. Documentarul a devenit cel mai vizionat film difuzat de National Geographic, demonstrând că preocuparea cetățenilor pentru schimbări climatice este reală.

Înainte de potop, un apel la acțiune.
Documentarul este o relatare informativă și captivantă despre modul în care societatea poate preveni dispariția speciilor, ecosistemelor și comunităților indigene aflate în pericol în diverse colțuri ale lumii. Imaginile documentarului aduc dovezi clare ale crizei ecologice tot mai grave care produce daune ireversibile asupra peisajelor virgine din Groenlanda până în Indonezia, afectând echilibrul climatic al planetei și accelerând extincția unor specii de animale îndrăgite.

Acordul de la Paris:
http://www.green-report.ro/astazi-intra-vigoare-acordul-climatic/

Vizitati si www.carbotax.ro

05.03.2017