Greva foamei pentru stoparea inmultirii animalelor in strada

protest 1 9._4 8._7 protest 11. 7._7 12. 4._9 13. 10.. 1._10 protest surd22 flacara-protest

http://www.primatv.ro/stiri-focus/protest-surd.html

Saptamani intregi, pe parcursul lunilor aprilie-mai, au trait doar cu apa! Într-o Românie europeană, cativa iubitori de animale au facut greva foamei ca să-i trezească la realitate pe cei care ne conduc, cerand adoptarea unei legi care zace de mai bine de doi ani în sertarele deputaţilor. O lege care ar salva câinii fără stăpân de la moarte. Dar care i-ar lua, în timp, şi de pe străzi, lăsându-ne oraşele sigure şi curate: PL 912/2007 privind animalele strazii (cunoscut si sub numele de “Legea Marinescu 2”, dupa numele initiatorului ei).

Grevistii au fost primiti si la Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor. Presedinta comisiei Sulfina Barbu a recomandat intreruperea grevei foamei, intr-o scurta intalnire cu acestia. Intrebata fiind, a motivat stagnarea proiectului de doi ani prin 2 aspecte:

1) “Doreste avize noi din partea ANSVSA si din partea altor foruri". Aceste avize au fost luate de foarte multa vreme insa si au fost lasate sa expire! Ne mai miram ca sunt animale pe strada! Ne intrebam de ce trebuie sa treaca 2 ani si sa nu se obtina inca niste avize, ca apoi proiectul sa poata treace in plenul Camerei Deputatilor, spre a fi supus votarii.

2) “A avut intalniri consultative in acest sens cu ONG-urile pentru protectia animalelor”.
ONG-urile au realizat 5 pichetari in fata Parlamentului pentru deblocarea proiectului si au depus nenumarate cereri (chiar si cereri adresate nominal celor 32 de componenti ai comisiei), insa nu au primit VREODATA raspuns la cererile depuse la Registratura Camerei Deputatilor, cu numere de inregistrare.

Satuli de minciuni, grevistii au continuat greva foamei in fata Camerei Deputatilor, formand un lant uman: A. Herta, Veronica Mircea (10 zile), Viorel Tcaci (16 zile), Doina Leseschi (16 zile), Denise Goncerenco (6 zile), Sheryn Goncerenco (6 zile), deplasandu-se si vorbind tot mai greu, primind ajutor din partea Salvarii. Uneori, au dormit si noaptea in fata Camerei Deputatilor, in frig si ploiaie. Cu toate acestea, nimic nu a zdruncinat constiintele deputatilor!

In urma grevei, majoritatea au avut probleme de sanatate iar doamna Veronica Mircea (Asoc. "Bella as" din Ploiesti) a descoperit ca are diabet. Viorel Tcaci (Asoc. Spike din Cernavoda) a tinut greva foamei la Cernavoda.

Duminici la rand, iubitorii de animale din tara si din Bucuresti si diverse personalitati, i-au sustinut prin prezenta, in fata Camerei Deputatilor.