Dog Trust: cursuri in scoli pentru protectia animalelor

2. 1. 3. 4. 6. 7. 8. 11.

9.06. 2010
In perioada 3-4 iunie 2010, Dog Trust, cea mai mare fundatie din Anglia, a organizat o conferinta internationala pe aceasta tema la Bucuresti. Au participat cursanti din Romania, Bulgaria, Anglia si Estonia. In viziunea fundatiei, educatia in scoli referitoare la protectia animalelor este considerat un subiect foarte important, chiar daca efectele sale nu sunt imediate, ci se vad mai tarziu.
Cei doi traineri, Hollie Sevenoaks si Jo Morris, Education Officers, au explicat cu mult profesionalism care sunt etapele si modul de abordare cel mai adecvat pentru aceste tipuri de lectii. Scopul lectiilor este acela de a stimula interesul si perceptia corecta a copiilor privind animalele, in special cainii.
Unii cursanti au prezentat manualele proprii pe care deja le aplica in scoli, precum in Campina (Fundatia pentru protectia cainilor comunitari), Bucuresti (Fundatia Vier pfoten) sau in Bulgaria la Ruse ("Германо-Българска Помощ за Животните").
Sprijinul de baza al Dog Trust in organizarea acestor cursuri, Fundatia "Natura, mostenire pentru viitor", a invitat toti cursantii la o "lectie deschisa" tinuta la scoala din localitatea Popesti -Leordeni.
Seminarul a insemnat si un moment de socializare pentru toti, prilej cu care am aflat ca Dog Trust detine 14 adaposturi in Anglia (a cate 150 de catei fiecare, nu mai mult) si intermediaza anual 14.000 de adoptii.
Asociatia "Cutu, cutu" pune informatiile necesare la dispozitia celor interesati.
Linkuri utile:
www.dogstrust.org.uk
www.learnwithdogs.co.uk
www.icawc.org
www.animal-education.org

Marcela Pisla