Comunicat de presa- Dezacord fata de clasificarea Deciziilor individuale de eutanasiere ca "secrete de serviciu"

Subscrisa Asociatia "Cutu, cutu", organizatie pentru protectia animalelor, isi exprima dezacordul fata de clasificarea ca "secrete de serviciu" a Deciziilor Individuale de Eutanasiere a cainilor fara stapan gestionati de catre ASPA.

Astfel, in sedinta publica din data de 20.10.2014, in Dosarul nr. 19983/3/2014 aflat pe rolul Tribunalului Municipiului Bucuresti, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, avand ca obiect Suspendarea executarii Deciziilor individuale de eutanasiere a cainilor fara stapan - paratii ASPA si Primarul General al Capitalei au refuzat sa comunice reclamantei Asociatia "Cutu, cutu" Deciziile individuale de eutanasiere, pe motiv ca au fost clasificate (probabil "peste noapte" si sub semnatura dlui primar), ca "secrete de serviciu".

Apreciem ca aceasta manevra este menita sa ascunda ilegalitatile grave savarsite de catre ASPA sub obladuirea Primariei Generale si sa amane angajarea raspunderii functionarului public.

Asociatia "Cutu, cutu" va declansa toate procedurile legale necesare declasificarii acestor informatii si deferirii justitiei celor vinovati de veritabile crime impotriva animalelor !

Precizam ca jurisprudenta CEDO a condamnat in numeroase randuri refuzul de catre autoritati a accesului la informatii de interes public al partilor aflate in litigiu, a carui solutionare depinde tocmai de aceste informatii.

22.10.2014