Ciobanescul german Thor a fost gasit cu ajutorul site-ului www.cutu-cutu.ro

thor2 thor1

"Pe aceasta cale va multumesc inca o data dv. precum si persoanei care a ajutat la gasirea lui. Dragos Ion". Acesta este anuntul de multumire al domnului care a pierdut cainele.

Thor s-a pierdut vreme de 2 saptamani. Asa suna anuntul postat pe www.cutu-cutu.ro postat:
"PIERDUT CAINE LUP NEGRU
Mascul, talie mare, varsta 8 ani, se afla sub tratament.
Zona Gara de Est - Obor, Sect.2.
Este microcipat.
Data disparitiei 27.05.2017.
Ofer recompensa!! Tel.:0722.68.88... / 0752.17.79..."

Cainele a fost gasit de o doamna pe 9 iunie intr-o benzinarie aproape de Unirii. Aceasta a sunat foarte ingrijorata la Asociatia "Cutu, cutu" pentru a cere sprijin. Cauta transport pentru a-l duce la un cabinet veterinar sa afle cine este stapanul sau, in caz ca era microcipat. Sfatul primit a fost ca inainte de toate sa caute si pe site-ul asociatiei si pe alte site-uri, cu ajutorul Google, daca este postat aici ca fiind pierdut. Doamna a sunat la cateva ambulante veterinare, unele cereau 200 lei, asa ca a cautat si pe site-urile mentionate. Surpriza, fotografia cainelui se afla chiar la rubrica "pierdut/gasit" a site-ului www.cutu-cutu.ro. Unde, o persoana la fel de ingrijorata, proprietarul cainelui, postase anuntul cu doua saptamani in urma.

Acesta a venit "intr-un suflet" la benzinarie si a preluat cainele. Parea bolanv. Intre timp acesta suferise un accident probabil, deoarece la radiografia efectuata de proprietar s-a descoperit ca avea coada fracturata, pentru care i s-a si prescris tratament.

Iata cum doua persoane, fara a sti unele de altele, au apelat la internet, pentru acelasi caine. Oportunitatile internetului sunt extrem de mari pentru animale si merita exploatate din timp. RECOMANDAM TUTUROR CELOR CARE PIERD SAU GASESC UN CAINE SAU O PISICA SA DEA ANUNT PE SITE-URILE CARE AU RUBRICA PIERDUT/GASIT.

Nu este singurul caz de succes acesta. De exemplu, un alt caz a fost acela in care cineva din zona Chibrit a postat la noi pe site un caine care parea bolnav si o alta persoana il postase chiar in aceeasi zi ca l-a pierdut in zona Cismigiu. Noi ne-am dat seama dupa fotografii ca este unul si acelasi caine si am pus in legatura cele doua persoane. Ambele erau ingrijorate: una ca il pierduse si pentru ca nu ii putea administra tratamentul (era intr-adevar bolnav), alta ca nu avea unde sa-l cazeze si nici bani pentru tratament.

O concluzie este ca atunci cand pierdem sau gasim un caine sau o pisica este imperios necesar sa dam anunt cu titlul "pierdut/gasit ...(rasa).

O a doua concluzie este faptul ca nu avem obiceiul pozitiv sa ajutam animalele pierdute. Ingrijorator in povestea lui Thor este faptul ca desi cainele se afla in Bucuresti, in capitala tarii, NIMENI TIMP DE 2 SAPTAMANI NU L-A DUS LA UN CABINET VETERINAR SA-I SCANEZE CIPUL SI SA VADA CINE E PROPRIETARUL. Aceasta denota la noi ca spiritul civic trebuie "sa infloreasca" mai mult, si la aceasta putem lucra cu totii, zi de zi.

pres. Marcela Pisla
Asociatia "Cutu, cutu"

17.06.2017