Cainii trebuie sa poarte medalioane la gat

874 889

19.10.2009
De ce sa pierdeti cainele si sa suferiti? De ce sa ajunga singur pe strada, latrat de alti caini, lovit, calcat de masini sau otravit de oameni? La noi la asociatie au fost semnalate toate aceste cazuri.
Trebuie sa protejati animalul de companie! O puteti face prin agatarea de zgarda cainelui a unui medalion sau a unui plastic, care sa contina numele animalului si numarul de telefon al proprietarului. Zilnic se gasesc multe animale, de rasa sau nu. Din pacate, prea multe nu-si mai gasesc niciodata stapanul! Cel mai adesea se pierd masculii, atrasi de femelele in calduri, chiar si de la mare distanta. De aceea, masculii trebuiesc si sterilizati. Asociatia primeste in fiecare zi semnale disperate de la oamenii care isi pierd cainii si de la oamenii care gasesc caini pierduti.
Exista magazine online speciale sau diverse persoane fizice (de ex. pe site-ul okazii.ro) care pot scrie datele necesare pe diferite medalioane. Pretul oscileaza de la 6 ron la 30 ron, in functie de produsul ales de dumneavoastra. O metoda de identificare este si ciparea. Cipul poate fi "gura" animalului. Daca se pierde, cel care il gaseste merge veterinar si afla cu ajutorul unui cititor de cipuri cine este proprietarul animalului.
Salvati-va cainele. Fiti responsabili!

Irina Coste, Departamentul Adoptii