Brigitte Bardot le cere alesilor români sã respingã proiectul de lege referitor la câinii comunitari

Paris, 8 aprilie

Fundatia Brigitte Bardot a fãcut apel vineri la deputatii români sã nu aprobe un proiect de lege ce prevede eutanasierea câinilor fãrã stãpân, dupã ce o comisie din Camera Deputatilor a acordat undã verde acestei initiative, transmite France Presse.

"Dumneavoastrã vorbiti de <>, eu vorbesc despre un genocid al animalelor, pentru cã nu este vorba de a curma suferinta unei fiinte, ci de a extermina o populatie întreagã perfect sãnãtoasã", a apreciat Brigitte Bardot, presedinta fundatiei respective, într-o scrisoare adresatã parlamentarilor de la Bucuresti.

Potrivit fostului star de cinema, "anii de masacre organizate împotriva câinilor vagabonzi" din România au arãtat cã aceste "omoruri atacã efectele si nu cauza suprapopulãrii cu animale". "Dacã moartea animalelor ar fi fost solutia, România nu s-ar mai fi aflat în aceastã situatie în prezent", a insistat ea, în contextul în care, potrivit AFP, capitala României ar adãposti numai ea pânã la 100.000 de câini fãrã stãpân.

Conform mai multor ONG-uri, aproape 144.000 de câini comunitari au fost ucisi la Bucuresti între 2001 si 2007. "Sterilizarea este singura solutie pentru a diminua numãrul de animale fãrã stãpân fãrã a suprasolicita adãposturi deja pline, însã este vital de asemenea ca aceste structuri sã fie ajutate sã gãzduiascã si câinii în conditii demne, sã favorizeze adoptarea animalelor", se precizeazã în comunicatul citat. AGERPRES/(Bogdan Muresan)