A avut loc lansarea Campaniei "Confort pe strada prin neabandonarea puilor de caine"

A avut loc lansarea Campaniei "CONFORT PE STRADA PRIN NEABANDONAREA PUILOR DE CAINE"

Romexpo a gazduit pe 5 mai 2017, in cadrul PetExpo, lansarea Campaniei "Confort pe strada prin neabandonarea puilor de caine", realizata de Asociatia Cutu, cutu".

Campania educativ-informativa, desfasurata sub forma de flyere si afise, ofera informatii cu privire la Legea nr. 258/2013 art. 13 indice b, care ne obliga sa sterilizam cainii cu proprietar apartinand rasei comune si metisii lor. Mai contine informatii cu privire la Hotararea de Guvern nr. 1059/2013, art. 41, care permite primariilor sa plateasca sterilizarea acestor caini cu proprietar, daca proprietarii fac cerere scrisa catre ele.

La lansare, in cadrul Arenei amenajata la PetExpo, cel mai mare targ anual pentru animale de companie, au participat ca invitati si reprezentanti ai altor standuri prezente la targ apartinand organizatiilor pentru protectia animalelor sau ai primariei. Ei au vorbit despre impactul abandonului in viata noastra.

Medicii veterinari apreciaza, conform unei scheme de inmultire, ca o catea nesterilizata care da nastere la 4 caini odata la 6 luni, genereaza in 7 generatii nasterea a 4300 de pui, tinand cont ca si puii fata, ajunsi la maturitate. In aceste conditii, majoritatea oamenilor arunca puii, in special in zonele rurale.

Intentionam sa implementam campania in cat mai multe gospodarii, pentru ca populatia sa aiba, macar, un minim de informare, Va solicitam colaborarea in mediatizarea campaniei.

Abandonul puilor este un fenomen penal, deci se desfasoara pe ascuns, underground, si nu toata lumea il cunoaste. Il cunosc bine organizatiile pentru protectia animalelor, salvatorii de animale, autoritatile care gestioneaza cainii si veterinarii.

Cainii sterilizati traiesc mai mult. Cainii sterilizati fac cancer mamar sau testicular in numar mult mai mic, scade si numarul cazurilor de piometru sau prostata.

Asociatia "Cutu, cutu".
Presedinte Marcela Pisla
tel. 0741508632, 0766251158, 0720798273
asociatia_cutu_cutu3@yahoo.com
www.cutu-cutu.ro