Astazi legea s-a reintors la comisie!

10-7-iunie. 9-7-iunie. 7--7-iunie. 8-7-iunie. 13-7-iunie. 35-7-iunie-2011 11-7-iunie. 1-7-iunie. 6-7-iunie. 2-7-iunie. 3-7-iunie. 5-7-iunie. 4-7-iunie. 16-7-iunie. 15-7-iunie. 33-7-iunie-2011. 20-7-iunie. 21-7-iunie. 22-7-iunie. 23-7-iunie. 24-7-iunie. 25-7-iunie-2011 26-7-iunie-2011. 27-7-iunie-2011. 28-7-iunie-2011 34--7-iunie-2011. 30-7-iunie-2011 31-7-iunie-2011. 32-7-iunie-2011. 36-7-iunie-2011. 37-7-iunie-2011. 38-7-iunie-2011. 39-7-iunie-2011. 40-7-iunie-2011.

Desi ne asteptam ca deputatii sa treaca sau sa pice legea eutanasiei, sedinta din plen a avut un rezultat uimitor: s-a decis reintoarcerea ei la Comisie (Comisia de Administratie Publica).

In termen de doua saptamani, ONG-urile si primarii trebuie sa aiba o discutie, desfasurate la comisie.

Iubitorii de animale au pichetat Parlamentul, in parc Izvor. Ulterior, au asistat la sedinta plenului, prezenti la balcoane. In balcoane, alaturi de noi, a stat si domnul Marinescu, initiatorul acestei legi, care initial cerea sterilizarea.

Apreciem in mod deosebit prezenta la microfon a domnului parlamentar Victor Ponta care a intervenit pentru a nu se vota cu ajutorul cartelei, cum ar fi dorim reprezentantii PDL, si care dadea posibilitatea votului anonim, pentru ca Societatea Civila sa nu cunoasca votantii pentru eutanasie.

Multumim deputatilor care au cerut retrimiterea legii la comisie.

Ne manifestam nemultumirea pentru numarul de persoane carora li s-a permis acccesul in Parlament, pentru a asista de la balcoane la sedinta in plen a Camerei Deputatilor: au intrat 140 de copii din Ciocanesti sau Tulcea, aflati in vizita la Parlament, si doar 70 de iubitori de animale! Ca nici intr-o alta zi, copiii au inundat Parlamentul.

Raportul de forte a fost in mod vadit nefavorabil noua: s-a permis accesul UNUI NUMAR DUBLU de copii, decat de iubitori de animale!

Desi raportul firesc ar fi fost invers! Noi am depus cereri pentru a intra 400 de persoane la balcoane, jumatate din ele fiind inregistrate la Parlament inca din luna mai.

Astazi, iubitorii de animale, sositi cu sutele din toate colturile tarii, ar fi dorit sa asiste la procesul legislativ al legii care ii reprezenta, dar nu au fost lasati! Nici macar atat, sa asiste la procesul legislativ! Iubitorilor de animale li se pun "in spate" toti cainii strazii: sa-i sterilizeze, sa-i trateze, sa-i adopte. Nu li se permite insa accesul la guvernare, caci toate posturile de conducere ale serviciilor de stat pentru caini le detin oameni afiliati politic. Iar acum, nici nu sunt lasati sa asiste la proiectul extrem de important care le va afecta viata, in ziua VOTULUI FINAL!

Mai este aspectul etic si moral: este inadmisibil sa chemi niste, ca masa de manevra politica, pentru a vedea cum se voteaza eutanasia!!

Cum crestem acesti copii: in spiritul cruzimii si al uciderii?

Copiii puteau asista cel mult la votarea celorlalte legi, a caror dezbatere a avut loc dimineata, pana in votul final, programat pentru ora 12.30!

In tot acest rastimp, multe dintre balcoane nici nu au fost ocupate decat sporadic (foto). Noi credem ca prezenta copiilor in Parlament (mai multi ca niciodata), a fost o diversiune creata de o anumita categorie politica, speriata de prezenta noastra numeroasa, si care sa faca in asa fel incat sa nu permita accesul nostru in Parlament.

La actiunea de astazi au participat membri ai Societatii Civile, persoane pentru care viata este importanta, dar si iubitori de animale si ONG-uri din Bucuresti, Buzau, Craiova, Constanta, Pitesti, Ploiesti, Lugoj, Campina, Braila, Olanda, etc.

Reintoarcerea la comisie presupune sansa ca eutanasia sa fie scoasa din proiect si sa se accepte vechea forma, cea votata de Senat care cere sterilizarea tuturor cainilor si a pisicilor.

Pentru aceasta forma a PL x 912/2007, forma aprobata de Senat, ne-am luptat foarte mult (foarte multe pichetari-in jur de 25, marsuri-2, flashmoburi-2, sute de kg de materiale si memorii depuse in Parlament, zeci de mii de semnaturi stranse, asistenta la balcoane la sedintele plenului-incontinuu din 1 martie, etc.)

Cerem autoritatilor sa ia masuri sa rezolve problema cainilor strazii!
Nu dorim caini pe strada!
Insa masurile luate trebuie sa fie civilizate, blande, firesti, eficiente.

ASPECTE VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=HWBmT-DKiVE
http://www.youtube.com/watch?v=DkoPpl0v_uw
http://www.youtube.com/watch?v=y_gxkGbmtYY
http://www.youtube.com/watch?v=ixipw8ZAkUg

Co-organizator: Asociatia "Cutu, cutu"